Information om dyslexi

Kan man driva företag om man har dyslexi?

Dyslexi är en slags funktionsnedsättning som har blivit allt vanligare i samhället. Man har den hela livet, och det kan ställa till en del problem. Men det går faktiskt att driva företag även om man är dyslektiker.

Ta hjälp av olika verktyg

Ibland kan det vara lite svårt att skapa komplicerade företagsstrukturer om man är dyslektiker. Med hjälp av olika molntjänster kan man få hjälp med att skapa en företagsstruktur online. Man behöver då inte oroa sig för att sätta upp servrar och annat mer komplicerat.

Det kan löna sig att ta hjälp av de olika verktyg som finns till hjälp. Det är inget man behöver skämmas för utan det är tvärtom något som kan underlätta driften av företaget rejält.

Dyslexins påverkan på personen

Lider man av dyslexi har man i regel svårt för att läsa och stava. Man kan också ha svårt att förstå texters innebörd. Om man är företagare kan man ibland råka ut för svåra texter och dokument men det finns hjälp att få. Många skäms över sin dyslexi, men när de väl får den bekräftad som sjukdom kan det ofta kännas bättre.

Vad kan en dyslektiker driva företag inom?

Det finns inget som säger att man inte får driva företag som dyslektiker. Man är inte heller begränsad till vissa områden. Man får helt enkelt driva företag inom vad man vill , eller inom det man tycker är roligt.

ashe