Information om dyslexi

Starta företag som dyslektiker

Har du dyslexi? Låt det inte begränsa dig. Det finns många dyslektiker som kommit mycket långt i livet. Om du är en kreativ person som tycker om utmaningar bör du satsa på att starta eget företag.

Starta företag

Det är enkelt att starta företag: du kommer på en smart idé, ansöker om f-skattsedel på Skatteverkets hemsida och så är du igång. Det svåra är att driva företaget, att få kunder och en bra omsättning som ger dig lön. Som dyslektiker kan du med fördel ringa Skatteverket när du ska söka om f-skattsedel eller för att starta ett aktiebolag. Då blir allt dubbelkollat och korrekt stavat. När det kommer till avtal är ord och bokstäver, det finstilta, extra viktigt. Be alltid andra att läsa igenom dina texter och avtal; vilket inte bara gäller för dyslektiker, utan för alla.

Driva företag

Det svåra är att driva företaget: det är där den riktiga utmaningen finns. Men det är en rolig utmaning. Ett tips är att skaffa kontor på ett av Workouts Kontorshotell, så har du andra företagare att arbeta tillsammans med. Det är också lättare att koncentrera sig och att verkligen arbeta effektivt om du har ett riktigt kontor, istället för att bara sitta hemma. Det är många som inte lyckas med sin företagsidé just för att de aldrig tar sig från hemmet. Du måste hitta personer att samarbeta och nätverka med. Det är så du kan utveckla ditt företag.

Hitta kunderna

Om du inte gillar att skriva kan du använda Youtube för att nå dina kunder. Skapa intressanta infomercial kring dina produkter och tjänster, alltså korta filmer som förklarar produkten och berättar hur kunderna kan använda den i sin vardag. Om du säljer tjänster kan du ge råd i dina Youtubefilmer. Om de gillar din expertis kommer de sedan att vilja anlita dig. Du kan också skapa filmer och snygga reklambilder som du lägger upp på sociala media. För att skapa en stor kundbas bör du ha ett nyhetsbrev. Skriva det själv och be sedan någon att läsa igenom det. Så kan du skicka ut nyhetsbreven och känna att du verkligen står för dem.

ashe